top of page
20161017_135450_IMG_9223.JPG

Over Coaching

Veilig

Ben je vastgelopen op school, of op je werk, ervaar je problemen thuis of kun je niet uit de voeten met alle mogelijkheden die het leven je biedt - ik wil samen met jou (op een creatieve manier) kijken wat er nodig is om te zorgen dat je je weer wat beter voelt en jouw weg vindt.

We zijn hierin gelijkwaardig, zonder oordeel en behandelen elkaar met respect. Alles wat besproken wordt blijft bij mij in vertrouwde handen. We kunnen het hebben over je overtuigingen, kwaliteiten en valkuilen. Wat is je einddoel en welke weg wil jij daarnaartoe bewandelen.

Op die weg mag jij de te nemen stappen en je grenzen bepalen. Ik loop en kijk met je mee op die weg.

Stappenplan

Als je mij vraagt jou te begeleiden, gaan we samen de keuken in. We gaan een creatief proces aan: door middel van een ‘stappenplan’ (het recept, ingrediënten en gereedschap klaarleggen) gaan we samen iets lekkers koken. Dit stappenplan leidt tot een einddoel: een heerlijk gerecht, dat jij mee naar huis mag nemen. Tijdens het koken kunnen we het recept aanpassen naar jouw wens en passen we het einddoel dus aan.

 

Het (kook-)proces - de weg er naartoe - is net zo belangrijk als het eindresultaat. Tijdens het koken krijg je de kans te delen over wat er speelt in je leven, of en hoe je dingen anders zou willen. Welke stappen je daar in wilt nemen.
 

Uit je hoofd

Doordat we bezig zijn met eten bereiden ga je 'uit je hoofd' en spreek je meer vanuit je hart, en praat het dus makkelijker. En zo kom je vaak al zelf met een nieuw idee of oplossing, omdat ik naar je luister, bepaalde vragen stel en je mijn volledige aandacht hebt. En door te koken leer je goed voor jezelf te zorgen: gezond en met aandacht bereid eten is belangrijk voor je lichaam en je geest.

 

Aandacht voor jezelf door mij te vragen jou te coachen, behoort ook daartoe.

En mocht je koken niet 'jouw ding' vinden, kunnen we ook de tuin in of wandelen.

Over Mij

Ik ben Nadja van den Berg, moeder van 3 kinderen (15, 21 en 25 jaar), ervaren kok en jongerencoach. Ik woon met mijn man en kinderen op een prachtige boerderij in het buitengebied van Eefde bij Zutphen, met veel groen, rust en ruimte om ons heen.

Ervaring

-----------------

Door ervaringen tijdens mijn jeugd in mijn familie van herkomst en door ervaring met verslaving- en gedragsproblematiek binnen mijn eigen gezin, signaleer en (h)erken ik bepaalde problematiek en kan ik daar snel op inspelen. Ik ben daardoor breed inzetbaar als coach.

Ik heb ruim 11 jaar een catering bedrijf gehad en heb daarnaast parttime kinderkookschool gedaan tijdens de schoolboerderij dagen van de Vrije School in Zutphen.

Ik werk als jongerenbegeleider bij Het Dagelijks Bestaan in Zutphen (www.hetdagelijksbestaan.nl)

Ik heb gewerkt als cliënten begeleider/kok in de centrale keuken van zorgboerderij Urtica de Vijfsprong te Vorden (www.urticadevijfsprong.nl). Daar begeleidde ik (vaak LVB-)cliënten in de keuken, door samen met hen de (warme) lunch te verzorgen voor deze woon- en werkgemeenschap.

We bespraken tijdens het koken alles wat maar voorbij kwam in het leven. Kokend coachen dus.

Ik ben HBO afgestudeerd (2021) jongerencoach en momenteel volg ik een extra HBO opleiding traumacoach bij Zonnevlecht opleidingen en hoop deze in september '24 af te ronden.

Eigen praktijk
-------------------

Daarnaast coach ik vanuit mijn eigen praktijk en (kook-)studio op onze boerderij. Onze boerderij en de (moes)tuin nodigen uit tot inspiratie voor nieuwe stappen in je leven, of om gewoon even je hoofd leeg te maken. Door te koken, de tuin in te gaan of met onze lieve hond te gaan wandelen.

In mijn eigen leven heb ik ervaren hoe belangrijk de rol van een coach had kunnen zijn voor mijzelf als kind en hoe prettig het voor onze kinderen is geweest een luisterend oor te hebben, zodat ze hun gedachten, vragen en problemen kunnen ordenen. 

Precies dat is wat ik jou te bieden heb.

Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek.

Nadja van den Berg - 2023-coll .jpeg
My Approach
bottom of page